Kurumlarda yaratıcılık - Ayvacıoğlu, Meltem (My University, 2010)
Yaratıcılık, Yenilikçilik, İnovasyon, Kurumlarda Yaratıcılık ÖZET Bilgiye çok hızlı ve kolay ulaşılan günümüzde; bireyler, kurumlar ve ekonomiler için rekabette öne çıkmanın en önemli yolu, yaratıcılı ve yenilikçi olabilmekten geçmektedir. Araştırmalar, yaratıcılığın herkeste var olduğunu göstermektedir. Yaratıcılık çeşitli sebeplerle sergilenememiş olabilir ancak herkes tarafından öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Kurumların yaratıcı ve yenilikçi olmasını sağlayan kriterlerin başında çalışan bireylerin yaratıcı olması gelmektedir. Bu çalışmada, bireysel yaratıcılıktan başlayarak, kurumsal yaratıcılık incelenmiştir. Yaratıcılığı geliştiren teknikler ve programlar etraflıca irdelendikten sonra son bölümde yenilikçilikleri ile öne çıkan kurumlar hakkında yapılan araştırmaya yer verilmiştir. Key Words: Creativity, Improvement, Innovation, Creativity in Organizations

As knowledge is very fastly and easily reached today; the most important way for individuals, organizations and economies to be able to be competitive is, being creative and innovative. The researches show that creativity exists in every individual. Creativity may not be displayed for several reasons but it can be learned and developed by everybody. The first criteria for organizations to be creative and innovative is the creativity of the employees. In this study, creativity in organizations is reviewed starting from individual creativity. After the techniques and programmes that develop creativity is broadly reviewed, at the final section the research which is about the innovative organizations is shared.
Keywords: Çalışma Psikolojisi; Yaratıcılık