Enwicklung einer rechnerunterstutzten tools zur strategischen analyse von klein und mittelstaendischen unternehmen - Köseoğlu, Kerem, 1978- (My University, 2004)
Bilişim dünyası, sürekli gelişmekte olan bir dünyadır. Piyasaya sürekli olarak yeni teknolojiler ve standartlar sürülür. Geliştirme platformları, her yeni sürümde daha iyi çözümler sunar. Bu doğrultuda, müşterilerin talepleri de genişler. Bu gelişim sırasında, imkansız diye nitelendirilen problemlerin çözülebilir hale geldiği; ve çok zor diye nitelendirilen uygulamaların kolayca hazırlanıp uyarlanabildiği gözlemlenebilir. Bir uygulamanın geliştirilmesi sırasında mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar Standart olarak adlandırılır; çünkü zaman, geliştirme platformu, veritabanı, müşterinin talepleri gibi konulardan bağımsız olarak göz önünde bulundurulmak zorundadırlar. Bu tez, söz konusu standartları incelemektedir. Bir uygulamanın kodlama aşaması, daima doğru bir planlama ile başlamalıdır. Modülerlik, yeniden kullanılabilirlik, açıklık, nesne temelli tasarım; kodlama aşamasının en önemli standartlarıdır. Yüksek taşınabilirlik oranı, tam bir dökümantasyon, arabirimin kullanıcı dostu olması ve hatasız çalışmayı amaçlayan test süreçleri, uygulamanın en önemli standartlarıdır. Bunun yanı sıra; veritabanı seviyesindeki işlemler ilişkisel bir model ortaya koymalı ve transaksiyon güvenliği sağlanmış bir şekilde yürütülmelidir. Söz konusu maddeler, bir uygulamanın hazırlanması sırasında uyulması gereken temel standartlardır. Uygulama geliştirme çok geniş bir konu olduğundan, farklı senaryolarda ortaya çıkabilecek noktaların tamamını dile getirmek mümkün değildir. Ne var ki; bahsi geçen noktalar, küçük ve orta ölçekli işletmeler için geliştirilecek uygulamalar için yeterlidir. Daha büyük uygulamalar için de sağlam bir temel teşkil etmektedirler. Tez çalışmaları sırasında; bahsi geçen noktaları aydınlatmak için EPA adında standartlara uygun bir uygulama geliştirilmiş ve tez bünyesinde incelenmiştir. IT ist eine Welt, die sich ständig entwickelt. Neue Technologien kommen immer vor. Neue Standarte werden immer vorgestellt. Entwicklungsplattformen erlauben immer bessere Lösungen. Dabei entwickeln sich die Nachfragen der Kunden auch. Während dem Zeitlauf transformieren sich unmögliche Lösungen in mögliche Lösungen; und mögliche Lösungen transformieren sich in leicht zu implementierende Anwendungen. Dabei gibt es spezielle Punkte, die bei dem Softwareentwicklungsprozeß berücksichtigt werden sollen. Diese Punkte können als Standarte benannt werden, denn sie sind unabhängig von Zeit, Wahl des Entwicklungsplattforms, Wahl der Datenbank, Nachfrage der Kunde, usw. Diese Punkte sind die Eigenschaften, die jede Anwendung tragen muß. In dieser Arbeit waren diese Eigenschaften erläutert. Der Kodierungsprozeß soll immer mit einer Planung anfangen. Modularität, Wiederbenutzbarkeit, Klarheit, Objekt orientiertes Design sind die wichtigsten Eigenschaften, die ein Kode tragen muß. Grad der Portabilität, Vollständigkeit der Dokumentation, Benutzerfreundlichkeit der Benutzeroberfläche und fehlerlose Laufbarheit sind die wichtigen Punkte der Anwendung. Der Datenbank soll ein relationales Modell vorbringen und Transaktionssicherheit ermöglichen. Dieses Ergebnis beinhaltet die nötigen Mindest-Punkte. Softwareentwicklung ist eine sehr große Welt, und es ist nicht möglich, alle Aspekte in einer einzelnen Arbeit zu beobachten. Die benannten Punkte sind aber genug für Anwendungen, die für klein- und mittelständische Unternehmen vorbereitet werden müssen. Sie können auch als eine Basis für größere Anwendungen vorgenommen werden.
Keywords: Enformatik; Genel yönetim