Impact of corporate image components on percieved price: a research in it sector - Biçer, Fatma Behiye (My University, 2008)
Kurumsal İmaj Bileşenlerinin Fiyat Algısına Etkisi: Bilgi Teknolojileri Sektöründe Bir Araştırma Günümüzde, globalleşme, uluslararası pazarların birleşmesi ve artan rekabet nedeniyle rakipler arasında farklılaşmak ve hayatta kalmak firmalar için hayati önem taşımaktadır. Kurumsal imaj, şirketlerin kendilerini farklılaştırması, rekabet gücü yaratması, güçlendirmesi ve devam ettirmesini sağlayan en önemli ve güçlü araçlardan biridir. Firmaların var olma ve varlıklarını sürdürmede önemli olan bir diğer unsur ise fiyatlandırma ve fiyat algısıdır. Bu çalışmanın ana amacı, kurumsal imaj kavramını, kurumsal imaj bileşenlerini ve fiyat algısını incelemek, tanımlamak ve kurumsal imaj bileşenlerinin fiyat algısına etkisini incelemektir. Yapılan araştırma sonucunda, kurumsal imaj bileşenlerinin fiyat algısına etkisi olduğu görülmüştür.

Nowadays, due to globalization, merger of international markets and increased competition; the differentiation among competitors and survival is vital for organizations. Corporate image is one of the most important and powerful tool that enables organizations to differentiate themselves, create, strengthen and sustain competitive advantage. Another factor that is important in existence and survival of organizations is pricing and consumers’ perception of price. The main purpose of this study is to define corporate image concept, its components (through analyzing similar terms of corporate identity and corporate reputation), and the concept of price perception; and explore the effect of corporate image factors on perceived price. Through the empirical study, it is found out that corporate image factors affect perceived price.
Keywords: Kurumsal İmaj; Kurumsal Kimlik; Üretim Yönetimi