16. yüzyıl minyatürlerinde Dîvân-ı Hümâyûn - Girgin, Büşra (My University, 2019)
16. Yüzyıl Minyatürlerinde Dîvân-ı Hümâyûn başlıklı çalışma ile minyatürün sanat ve estetik incelemelerinin yanısıra, tarih yazımında yer alması gereken yönlerini de çalışmayı amaçladık.

With a research titled Dîvân-ı Hümâyûn in 16th Century Ottoman Miniatures we thought that it would be very useful to study the aspects of the miniature which are enlighting the history along with its artistic analysis.
Keywords: 16. yüzyıl; 16th century; Divan-ı Hümayun; History; History art; Miniature painting; Miniatures; Minyatür; Minyatür resim; Osmanlı tarihi; Ottoman Miniatures; sanat tarihi; Tarih; Turkey; Türkiye