Belirsizlik altında firma kararlarının incelenmesi - Akalın, Gülsüm; Dilek, Serkan (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Firmalar iktisadi kararlarını verirlerken herşeyin belirli olmasını ister ve belirsizlik nedeniyle zarar görmekten korkarlar. Oysa iktisadi ortamda kararların tam belirlilik altında alınması mümkün değildir. Bu nedenle firmalar, kararları için gerekli bilgileri toplamaya, toplayamadıklarını ise tahmin etmeye çalışırlar. Keynes ve Knight sonrasında iktisat teorisinde belirsizlik kavramının önemi artmış ve firmaların belirsizlik altında karar verme mekanizmaları geniş biçimde incelenmeye başlamıştır. Bu çalışmanın amacı firmaların belirsizlik altında karar verme mekanizmalarının yakından incelenmesidir.
Keywords: Belirsizlik, Firma Kararları.