Kamusal Alanın Kavramsal Sınırları - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı çağdaş sosyal teoride sıklıkla değinilen bir tema olan kamusal alanınkavramsal sınırlarını ortaya çıkarmaktır. Kamusal alanın fenomenolojik olarak ihtiva ettiğiöğelerin ne olduğu, nasıl bir işlev sergilediği incelemenin temel sorunsalını teşkil etmektedir. Bubağlamda, çalışmada öncelikle kamusal alana günümüz anlamını kazandıran teorik çabalaradeğinilmiştir. Hannah Arendt, Jürgen Habermas, Oskar Negt-Alexander Kluge, RichardSennett ve Nancy Fraser’in kavramın politika teorisine dahil olmasında oynadıkları rolincelenmiştir. Takiben, kavramın günümüz ve önceki tarihler arasında ihtiva ettiği anlamdaherhangi bir değişiklik olup olmadığı sorgulanmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda kavramınsemantik kökleri ve işlevsel nitelikleri araştırılmıştır. Daha sonra, kamusal alanın özel alandanfarkları incelenerek aleniyet ve çoğulluğun kavramsal olarak kurucu nitelikler sergilediğitespit edilmiştir. Çalışmada, son olarak, kamusal alanın politika ve demokrasiyle ilişkisinedeğinilmiştir. Böylelikle, kavramın fenomenolojik bütünlüğü açısından aleniyet ve çoğulluğunyanı sıra politik bir telosa da gereksinim duyduğu anlaşılmıştır.

The aim of this study is to outline the conceptual limits of public sphere that_x000D_ are commonly mentioned theme on social theory. What the public sphere comprise in_x000D_ phenomenologically, what type of functions it displays creates the main problematics of the_x000D_ enquiry. In this regard, this study first and foremost mentions on the works that gained the_x000D_ todays theoric meanings of public sphere. Hannah Arendt, Jürgen Habermas, Oskar NegtAlexander Kluge, Richard Sennett and Nancy Fraser’s role in including this concept into_x000D_ political theory. Following, it has been questioned if the meaning of this concept in todays and_x000D_ previous history ever had any changes or not. In this direction the semantic roots and uses has_x000D_ been researched. Afterwards, the difference between public space and private space researched_x000D_ for publicity and pluralism established the founding qualities of the concept. In this work, at_x000D_ last, the relations between political space with politics and democracy was touched upon. This_x000D_ way, it is understood that this concept needs democracy as well as publicity and pluralism for_x000D_ phenomenological integrity.
Conceptual Limits of Public Sphere