KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ BAĞLAMINDA HUKUKA UYGUNLUK SEBEBİ OLARAK VERİ SAHİBİNİN RIZASI - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Kişisel verilerin işlenmesi kural olarak hukuka aykırı bir fiildir. Bizim mevzuatımızdaKişisel Verilerin Korunması Kanunu, Avrupa Birliği Hukukunda ise GenelVeri Koruma Tüzüğü’nde bazı özel hukuka uygunluk nedenleri düzenlenmiştir. Veri sahibininaçık rızası da bunlardan biridir. İlk bakışta haksız fiile ilişkin genel hükümlerdedüzenlenen mağdurun rızasını hatırlatsa, veri sahibinin açık rızası olarak ifade edilenhukuka uygunluk sebebi esasen veri koruma hukukuna özgü şartların yerine getirilmesinigerektirmektedir. Çalışmamızda da, karşılaştırmalı hukukta veri sahibinin açık rızasıincelenecektir.

Processing of personal data is a wrongful act in principle. A set of reasons for lawfulness including explicit consent of data subject has been laid out in the Law on Protection of Personal Data in our legislation and General Data Protection Regulation in European Union Law. Even though it reminds consent of injured party foreseen within general provisions of tort law, explicit consent of data subject requires some conditions particular to data protection law to be met. This study covers the matter of explicit consent of data subject in comparative law.
CONSENT OF DATA SUBJECT AS GROUND FOR LAWFULNESS IN THE CONTEXT OF DATA PROCESSING
Keywords: Hukuk