Arşiv, kütüphane ve müzelerin enformasyon yönetimi içindeki rolü - Topçu, Emine (My University, 2004)
M.Ö. çağlardan başlayarak insanoğlu bilgilerini, tecrübelerini ve düşüncelerini kalıcı olması için bir araç üzerine kayıt edip, gerektiğinde başvurmak üzere saklamak ihtiyacı duymuştur. Arşiv ve kütüphanelerin yanında müzeler de topladıkları malzeme ile bilgiyi farklı şekilde, görsel olarak aktaran kurumlardır. Bilginin önemli bir ekonomik değer ve belirleyici olduğu günümüzde bilgiye erişim ve bilgi yönetimi de önem kazanmıştır. Bu tezin amacı arşiv, müze ve kütüphaneleri başlangıcından itibaren ele alarak; gelişmelerine, eğitim ve toplum açısından önemine ve enformasyon yönetimi içindeki yerine değinmektir.

Since the prehistoric times people need to write their knowledge, experiences and mind to a device to protect them and use in the future when needed. Like archives and libraries, museums are also important institutions which collect and disseminate information through mainly three dimension objects. Today, knowledge is an economic and culturel value. Therefore, managing information becomes an important issue. For this reason, the aim of this thesis is to evaluate the place of archives, museums and libraries within the society as well as information management
Keywords: Bilgi ve Belge Yönetimi; Genel Konular; Kütüphane türleri