Tatbiki güzel sanatlar yüksek okulu dekoratif resim bölümü eğitiminin seçilmiş sanatçılar üzerinden tuval resmindeki malzeme kullanımına etkisi - Şahinoğlu Altınel, Z. Rüçhan (My University, 2014)
Bu makalede Tatbiki Güzel Sanatlar eğitim sisteminin üç sanatçı üzerinden tuval resmindeki farklı malzeme kullanımına etkisi incelenmektedir. Bu kapsamda Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nun eğitim sistemi sergilenmekte, mezun sanatçılarla ve ilk dönem öğretim üyeleri ile yapılan söyleşiler ve sağladıkları dökümanlar/ yapıt görselleri üzerinden konu anlatılmaya çalışılacaktır. Yazıda Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunu sanatçıların tuval üzerinde malzeme kullanımı ile geleneksel tekniklere getirdiği farklılıkların incelenmesi amaçlanmaktadır.
Keywords: Sanat eğitimi,resim,malzeme resmi,karışık teknik