Bilişim toplumu bağlamında internet olgusu ve sosyopsikolojik etkileri - Denizci, Ö. Mert (My University, 2009)
İletişim ve bilişim teknolojilerinin bü- yük bir süratle günlük hayatımızda çeşitli dönüşümlere yol açtığı gü- nümüzde, internet teknolojisi de yeni bir iletişim ortamı olarak hayatımıza girmiştir. İnternetin, hayatı- mıza kattığı birçok olumlu hususun yanı sıra toplumsal ve bireysel bazda çeşitli olumsuz etkileri de ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada internet tabanlı toplumun oluşum sürecine, sanal etkileşimin bireysel ve toplumsal etkilerine kısaca değinilmeye çalışılacaktır. Ayrıca bu yeni olu- şan toplumda insanlığı bekleyen ve halen maruz kaldığı çeşitli dönü- şümler eleştirel bir perspektifl e ele alınacaktır.
Keywords: nternet, Bilişim toplumu, Sosyopsikolojik etki, Siber alem