Lobicilik kavramı ve ABD’deki Türk lobisi - Ünlü, Nurhayat (My University, 2013)
İnsanlar için iletişim olmazsa olmaz, doğal, kaçınılmaz bir olgudur. İletişim kurarız çünkü çevremizle ilişkiye girmek , bilmek , anlamak isteriz. İletişim toplumsal bir gereksinimdir. Gerek sosyal hayatta gerek siyasette . eğitimde , kültürde , teknolojide bir araç görevi görür. Fikir verir , eğitir , bilgilendirir , yönlendirir , denetler, öğretir , endişeleri azaltır, anlaşma sağlar. Birinci bölümde araştırma iletişim kavramı ile başlamıştır , siyasal iletişimin ardından iktidar/ siyasal iktidar , siyasal sistem tanımlamalarıyla devam etmektedir. İkinci bölümde araştırmanın asıl konusu olan lobicilik ve ABD' deki uygulamaları ve Türkiye' deki tarihsel gelişimi, teknik ve yöntemleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Lobici nedir , özellikleri nelerdir açıklanmıştır. Üçüncü bölüm araştırmanın ana konusunu lobiciliğin ABD' deki doğuşunu ve tarihsel gelişimini ele almıştır. Türk Lobisinin çalışmaları , ABD' deki etkinliği, artıları eksileri, tüm uygulamaları ile incelenmiştir.

Communication is essential for people to , natural, inevitable phenomenon. We communicates with people because we want to learn , to understand , to speak. Commımication is a social need. It is an assistant in the social life and in politics . in education , in culture and also in technology. It advise and create an new idea , educates, informs. directs, supervises, teaches, reduces concerns, provides agreement.. In the fırst chapter began with the concept of communication, political communication. and then the power / political power, political system. the ir defınition remains. In the second part which is the subject matter of the research and lobbying in the United States practices in Turkey and its historical development. techniques and methods . What is a lobbying and lobbiyst ? What are their features? These issues are discussed. The third part is the main subject of study of lobbying in the United States dealt with the emergence and historical development. Turkish Lobby studies in the United States efficacy. its positive and negative positions , with ali of the applications examined.
Keywords: Amerika Birleşik Devletleri_Halkla İlişkiler_Türkiye; Halkla İlişkiler; Lobicilik; Türkiye_Halkla İlişkiler_Amerika Birleşik Devletleri