Türk sigorta sektörünün direkt prim üretimlerinin tahmin teknikleri ile incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Sigortacılık günümüzde çok sayıda ülkede yaygın olarak kullanılmakta ve elde edilen primler finansal enstrümanlara yatırılmak suretiyle ülke ekonomisine de büyük bir katkı sağlamaktadır. Sigorta sektörünün gelişimi ile ilgili planlamalar yapılırken prim üretim hacmi tahmini de gerekli olacaktır. Bu çalışmada prim üretim değerlerinin önümüzdeki yıllara ait tahminini yapabilmek amacıyla Hazine Müsteşarlığından alınan 1981 2011 yılları arasındaki prim üretim değerlerinin, farklı modellere uygunluğu incelenmiştir. Uygun olduğu düşünülen model ile prim üretiminin gelişimi araştırılmıştır.

Nowadays, insurance is used commonly to many countries and by means of premiums that earns invests to financial instrument, contributes importantly to economy of nation. While we plan about evalution of insurance sector we need direct premium forecasting. İn this study it was surveyed values that direct premium was between 1981-2011 that was taked Undersecreteriat of Treasury web site, for compatibility different models to forecast direct premium for coming years. It is investigated evolution of direct Premium with model that is suitable.
Investigating that direct premium of Turkish insurance sector with forecasting techniques
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri