Tıbbi atık sterilizasyon sisteminde tersine lojistik uygulaması - Kaymak, Gülçin (My University, 2010)
Tersine lojistik, Tıbbi Atık Sterilizasyonu ÖZET TIBBİ ATIK STERİLİZASYON SİSTEMİNDE TERSİNE LOJİSTİK UYGULAMASI Globalleşen dünyada artık sınırların ortadan kalkmasıyla birlikte lojistiğe duyulan önem gittikçe artmaya başladı. İşletmeler rekabetin hızlandığı günümüzde artık sadece kendi faaliyet alanlarına odaklanmak istedikleri için dış kaynak kullanımına duyulan ihtiyacı giderek artırmaktadırlar. Bu açıdan bakıldığın da lojistik sektöründe öne çıkan tersine lojistik hizmeti de bu alanda kendini göstermeye başlamıştır. Artık uluslararası işletmelerin üzerinde durduğu ve çok önem verdiği bir kavram olan çevre bilinci, işletmelerin çevresel değerleri korumaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalara destek vererek önemli projelere imza atmalarına sebebiyet vermektedir. Bu çalışmada tersine lojistiğin tıbbi atık sterilizasyon sistemindeki işlerliği gösterilmiş, lojistik birimleri tanımlanmış, bu alanda ki uzman bilim adamlarının çalışmalarına yer verilmiştir ve bir uygulama ile örneklendirilmiştir. : Reverse Logistics, Sterilization of Medical Waste

REVERSE LOGISTICS APPLICATION IN MEDICAL WASTE STERILIZATION SYSTEM With the removal of borders in a globalizing world9 the need of logistics has begun to grow exceedingly important. Nowadays, enterprises wish to get more focused on their related fields; therefore they use outsourcing. From this point of view, reverse logistics has now begun to stand out in the logistics sector. Environmental awareness, values and related projects are largely supported by international enterprises and these companies sign projects of environmental preserving contracts increasingly. In this study, the interoperability of the reverse logistics in the medical waste sterilization system is demonstrated, its logistics units are defined, the works of scientists who are experts in this area are included and it is illustrated with an application.
Keywords: Lojistik Yönetimi; Tıbbi Atık_Lojistik