Türk vergi hukukunda vergi denetim türü olarak yoklama ve elektronik yoklama - İzmir, Ümran (My University, 2017)
Vergi kamu harcamalarını karşılamak üzere kamu tüzel kişilerinin, toplumuoluşturan bireylerden doğrudan bir karşılık vaadi olmaksızın cebren tahsil ettiği nihai ve nakdi yükümlülüklerdir.

Tax is the final and compulsory financial charge imposed on individuals within a society by statutory bodies to finance public expenditures, without any promises as to its direct returns.
Keywords: Electronic Inspection; Elektronik Yoklama; Hukuk ve mevzuat; Inspection; MükellefHakları Tax Audit; Taxpayer Rights; Türkiye; Vergi denetimi; Vergi hukuku; Vergilendirme; Yoklama