Millet kütüphanesi, Ali Emiri Kitaplığı manzum 719’daki Lugaz Mecmuası (vr. 1b - 39a, inceleme - metin) - Demir, Salih (My University, 2012)
“Millet Kütüphanesi Ali Emiri Manzum 719’ daki Lugaz Mecmuasının (01b- 39a) Çeviri Yazısı ve İncelemesi” adını taşıyan bu çalışmada, XVII, XVIII. yy. şairlerinin lugazlarından oluşan şiirlerin çevriyazısı yapılmış ve bu metin esas alınarak eser üzerinde şekil ve muhteva incelemesi gerçekleşmiştir. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde eser şekil, muhteva bakımından tetkik edilmeye çalışılmış; ikinci bölümde ise eserin çevriyazısı yapılarak eser ortaya konulmuştur.

In this study named “Millet Kütüphanesi Ali Emiri Manzum 719’ daki Lugaz Mecmuasinin (01b- 39a) Çeviri Yazisi ve Incelemesi”, the translations of the poems consisting of the lugaz of the poets from 17 and 18th centuries are provided and being based on this text, the form and the content have been studied on. The study consists of two sections: In the first section, the mecmuah has been studied on, by the aspects of the form and the content. In the second section, the mecmuah has been translated.
Keywords: Eski Türk Edebiyatı; Türk Dili; Türk Şiiri