Film festivallerinde belgeseller ve sansür: yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek ve bakur - Aytaç, Onur (My University, 2017)
Bu çalışmada film festivallerinde belgesellere yönelik uygulanan sansür mercek altına alınmıştır. Bu durumun uygun bir zemine oturtulması için ilk bölümde belgesel sinemanın tarihçesi ele alınmıştır. Belgeselin propaganda amaçlı kullanılması dışında toplumsal bellek inşası işlevi ve hakikat ile ilişkisi üzerinde durulmuştur.

In this study, censorship applied to documentary films in film festivals was taken into consideration.
Keywords: belgesel; Belgesel sinema; censorship; cinema; film festival; film festivali documentary; freedom of speech; ifade özgürlüğü; Sansür; sinema; Sinema --- Türkiye; Türkiye