Temel Sanat Eğitiminde Resim ve Sinema Sanatlarını Karşılaştıran Renk Bilgisi Uygulamaları - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Sinema sanatı, doğuşundan itibaren, resim sanatı ile etkileşim halindedir. Bu nedenle resimdeki renk anlayışına benzer ifadeleri filmlerde görmek mümkündür. Sinemanın popülerliği de göz önüne alı- nırsa, renk öğretimde filmlerden yararlanmak eğitime önemli katkılar sağlayabilir. Sanat eğitiminde, renk öğretimi konusunda alternatif bir bakış açısı sunan, bu makale Temel Sanat Eğitiminde Resim ve Sinema Sanatlarını Karşılaştıran Renk Bilgisi Uygulamaları üzerinedir.

Abstract Since its very emergence, the art of cinema is in interaction with the art of painting. For this rea- son, it is highly possible to trace applications and perceptions of colour in cinema, similar to the art of painting. Taking the popularity of cinema into account, it might be beneficial to use films for education of colour. This article; which proposes an alternative perspective for the education of colour; is on the comparative colour applications in cinema and painting in the framework of basic art education.
COMPARATIVE COLOUR APPLICATIONS IN CINEMA AND PAINTING FOR BASIC ART EDUCATION
Keywords: Sanat; Eğitim, Eğitim Araştırmaları