İletişim teknolojilerinin kurum iletişiminde kullanımı ve halkla ilişkiler persfektifi ile Türkiye için ideal iletişim uygulamaları - Çınlar, Cem (My University, 2003)
TEZ ÖZETİ İletişim teknolojileri hayatın tüm yapısına girerek yeni bir anlayış doğurdu: e-yaşam. Tezimde, kurum içinde kullanılan iletişim teknolojilerini insan faktörüyle inceledim ve ideal çözümler sundum. Halkla ilişkiler doktora tezimin temel kapsamını iletişim teknolojileri ve kurumların iletişimde bu teknolojilerin ideal kullanım çözümlemeleri oluşturmaktadır. Bu nedenle tezime öncelikle iletişim olgusu ve bu olgunun alt dinamiklerini tanımlamakla başladım. Tezimin başından itibaren gerek tanım ve gerekse de uygulamalarla anlatılan tüm yapıların Türkiye’de kurumiçi iletişimde nasıl kullanılması gerektiğiyle ilişkilidir. Bu sistemler bütünü, ideal bir iletişim nasıl olmalıdır doktirinimi de açıkça ortaya koymaktadır. Tezimde Türkiye’deki kurumlar için ideal ağ uygulaması, E-PR uygulaması, B2B uygulaması, e-learning uygulaması, intranet uygulaması ve İnternet uygulaması yer almaktadır.

Communication technologies have entered all aspects of life and created a new understanding: e-life. In my doctoral thessis, I have offered ideal communication solutions with human factor for companies. The basic scope of my doctoral thesis on public relations consists of communications technologies and ideal utilization solutions of these technologies for corporations For this reason, I started out in my thesis, with the definition of the concept of communications and the sub-dynamics of this fact. My doctoral thessis is related to the manner in which all the structures explained, both with definitions and applications starting from begining, should be utilized in the internal communications of the corporation, in Turkey. This systems aggregate, sets forth clearly my doctrine of how an ideal communication should be. My doctoral thessis includes ideal network applications for corporations, e-PR applications, B2B applications, e-learning applications, intranet applications and Internet applications.
Keywords: Halkla İlişkiler; İletişim Teknolojileri