Bestekâr Zeki Ârif Ataergin hayatı ve eserleri - Cansevdi, İsmail İlker (My University, 2014)
BESTEKÂR ZEKİ ÂRİF ATAERGİN HAYATI VE ESERLERİ Önemli bir bestekâr olan Zeki Ârif Ataergin' in hayatı ve eserlerini konu alan bu çalışma giriş, iki bölüm, sonuç ve eklerden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, çalışmanın amacı, kapsamı ve yöntemi belirtilmiştir. Zeki Ârif Ataergin' in hayatı, sanat hayatı, hânendeliği, bestekârlığı ve şahsiyeti hakkında bilgiler vermektedir.İkinci bölümde Zeki Ârif Ataergin' in eserlerinin alfabetik listeleri yer almaktadır. Sonuç kısmında ise çalışmamız neticesinde ulaştığımız bilgiler özetlenmiştir. Ekler bölümünde ise Zeki Ârif Ataergin' in hayatı ve çalışmaları ile ilgili belgeler, hayatına ışık tutacak fotoğraflar, el yazısıyla eserlerinden bazı örnekler ve bazı eserlerinin notaları yer almaktadır. THE LIFE AND WORKINGS OF COMPOSER ZEKİ ÂRİF ATAERGİN This study which's subject is Zeki Ârif Ataergin, an important composer, is composed of an introduction, two chapters, conclusion and appendix. In introduction part, the purpose, content and method of the stufy is indicated. First chapter gives information about Zeki Ârif Ataergin's life, art life, songster, composition and personality. The alphabetic lists of Zeki Ârif Ataergin' s works take part in the second chapter. In the conclusion part, the information, attended from this study is summarized Some documents about Zeki Ârif Ataergin' s life and works, photos that will shed light to his life, examples from his works that contain his hand writings and his workings notes take part in appendix.
Keywords: Bestekarlar, Türk; Eserleri; Hayatı; İslam Sanatı; Tarih; Zeki Arif Ataergin, 1896-1964