Akıllı tekstiller ve günümüzdeki uygulamalarından bazı örnekler - Şahinoğlu Ural, Nilüfer; Uygur, Ayşe (My University, 2014)
Klasik tekstil liflerinden önce teknik tekstiller, daha sonra günümüzde akıllı tekstiller üretilmeye başlamıştır. Gerek tekstil, gerekse teknoloji, özellikle bilişim teknolojisi alanında yaşanan gelişmeler, bu iki alanın birbiriyle olan ilişkisini arttırmış, her iki alanın da tasarım ve üretim süreçlerinde etkili olduğu ‘akıllı tekstiller’ kavramı oluşmuştur. Günümüzde akıllı tekstiller sağlık, savunma, eğitim, iletişim, kozmetik, eğlence vb. sektörüne uzanan çeşitli kullanım alanlarını kapsamakta ve her geçen gün kullanım alanları artarak yeni fonksiyonlar kazanmaktadır.
Keywords: Akıllı tekstil,Elektronik tekstil