A Correlational Study on the Effectiveness of Training Programs for Increasing the Motivational Level of Employees - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Günümüzde tüm işletmelerin başarılı olabilmesi, dünya pazarlarında rekabet edebilmesi için iyi eğitilmiş, verimli çalışan işgörenlere ihtiyacı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Durum böyle olunca işletmelerin hem işletme içi eğitim programlarına yeterince önem vermeleri hem de yöneticilerin işgörenleri daha çok çalışma ve başarılı olma yönünde güdülemeleri gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı işletmede, işgörenlere yönelik düzenlenen eğitim programları ile işgörenlerin iş motivasyonu arasında bir ilişkinin olup olmadığını araştırmaktır. Bu düşünceden yola çıkarak eğitime tabi tutulmuş işgörenlerin iş motivasyonlarının, eğitime tabi tutulmayanlara nazaran daha fazla olacağı varsayımında bulunulmuştur. İstanbul'da bilgi teknolojileri sektörünün önde gelen firmalarından birinde bir anket çalışması düzenlenmiş, elde edilen bulgular varsayımlarımızı destekleyici yönde olmuştur.