Yeni Türk ticaret kanunu'nda anonim şirket yönetim kurulunun muhasebe ve finans denetim sisteminin kurulmasına ilişkin devredilemez görev ve yetkisi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK), 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Söz konusu Kanun şirketler hukukunda köklü değişiklikler içermektedir. Bu değişiklikler arasında anonim şirket yönetim kurullarını hem yapısal hem de işlevsel yönden etkileyen önemli düzenlemeler bulunmaktadır. Bu düzenlemelerin amacı çalışabilir, profesyonel, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimin sağlanmasıdır. Bu amaçla yeni TTKda ilk kez yönetim kurulunun devredilemez görev ve yetkileri açıkça düzenlenmiştir. Bu çalışmada, anonim şirket yönetim kurulunun m. 375de yer alan devredilemez görev yetkilerinin tamamı değil yalnızca muhasebe ve finans denetimine ilişkin devredilemez görev ve yetkisi ele alınacaktır.

New Turkish Commercial Code number 6102 has entered into force as from July 1, 2012. Subject Code constitutes radical changes in company law. These changes also include significant arrangements which influence the joint stock corporation boards of directors in view of both structure and function. The purpose of this arrangement is to enable a functional, professional, transparent and accountable government. In this vein, the new Turkish Commercial Code arranged the inalienable duty and authorities of the board of directors for the first time. In this study, we will not deal with the complete inalienable duty and authorities of board of directors included in Article 375 but only with the inalienable duty and authority regarding accounting and financial audit .
Inalienable duty and authority of joint stock corporation board of directors relating the formation of accounting and financial audit system in the new Turkish commercial code
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Hukuk; İşletme