Sosyal medya kullanımının mutlu olma durumuna etkisi üzerine nitel bir araştırma - Pelin, Sedef (My University, 2017)
Günümüzde gelişen teknolojik yenilikler ile birlikte sanal ortamlar; gerçek yaşamın ve zihinde kurgulanan, olması beklenilen ya da istenilen hayal dünyasının yansıtılmasına alan oluşturmaktadır

The virtual world makes way for the reflection of the real life and imagination that is expected or desired to be constructed in minds along with technological innovations of our time.
Keywords: Araştırma; etkileşim; happiness; İletişim araçları; interaction; mutluluk; psikolojik iyi olma.i Social media; Psikolojik yönler; psychological well-being; social comparison; sosyal karşılaştırma; Sosyal medya