Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Kadın ve Çocukların Ruh_x000D_ Sağlığına Etkiler - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Aile içi şiddet, bir kişinin aynı evi paylaştığı veya evli olduğu diğer kişiye karşı uyguladığı şiddet veya kötüye kullanımdır._x000D_ Kadınlar ve çocukların çoğu kez fiziksel olarak güçsüz ve savunmasız olması nedeniyle en çok onlar aile içi şiddetin mağduru_x000D_ olmaktadır. Aslında aile içi şiddet sadece fiziksel şiddeti içermez. Kadınlar aynı zamanda evlilikte psikolojik, cinsel ve ekonomik_x000D_ şiddetin de mağduru olabilir. Aile içi şiddet, kadınların ruh sağlığının ve yaşam kalitesinin bozulmasına yol açar. Ayrıca şiddete_x000D_ maruziyet bu kadınların tıbbi hizmet kullanımını artırır ve onların çocuklarının da uzun vadede ruhsal gelişimini bozar. Aile içi_x000D_ şiddete tanık olan çocuklar bazı davranışsal ve emosyonel bozulmalar yaşar. Daha da ötesi bu çocuklar sonraki yaşamında_x000D_ şiddetin mağduru veya uygulayıcısı olurlar. Kadına karşı aile içi şiddet bu kadınlarda depresyon, anksiyete ve posttravmatik_x000D_ stres bozukluğu için risk faktörüdür. Bundan dolayı psikiyatri polikliniklerine bu nedenlerle yardım almak için başvuran kadınlarda aile içi şiddetin sorgulanması kritik öneme sahiptir. Bu gözden geçirme yazısında kadına karşı aile içi şiddeti, sıklığını, aile_x000D_ içi şiddeti etkileyen değişkenleri incelenerek, aile içi şiddetin buna maruz kalan kadın ve onların çocukları üzerindeki etkisi_x000D_ gözden geçirilmiştir.

Domestic violence is violence or other abuse by one person against another in cohabitation or marriage. It isn’t surprise that_x000D_ women and children are world’s most victimized person due to domestic violence. Because, they are often powerless. In fact,_x000D_ domestic violence is not physical violence alone. Also women can be victimized by psychological, sexual or economical violence_x000D_ in marriage. Domestic violence, causes disturbance in mental health and life quality of women. Also exposure to violence_x000D_ increases use of medical services in these women, and even impairs long term mental development of their children. Children_x000D_ who witness to domestic violence may suffer from some behavioral and emotional disturbance. Furthermore these children_x000D_ may be the perpetration or experiencing of violence later in life. Domestic violence against women is risk factor for depression,_x000D_ anxiety, and posttraumatic stress disorder in these women. Therefore, questioning domestic violence in women who come to_x000D_ psychiatry clinic for getting help due to these reasons is crucial. The aim of this study was to review domestic violence against_x000D_ women, frequency, variables and the effect of domestic violence on women exposed to domestic violence and their children.
Effects of Domestic Violence Against Women on Mental Health of Women and Children