Sembol ve anlam yaratma üzerine bir yöntem: aşk ve sevgi sembolleri symbol and a method on creating meaning: love and love symbols - MÜSTECAPLIOĞLU, MEHMET ALİ (My University, 2022)
Kasıt, duygu, his, algı diye açıklanan anlam, insanın yazdıkları, söyledikleri ve yaptıklarının yanı sıra, altında, yanında, üstünde ve etrafında bulunandır. Anlam, grafik sanat ve tasarım alanında göstergelere dönüştürülür. Bu dönüştürme süreci soyut düşüncelerden somut nesnelere, somut nesnelerden soyut biçimlere olabilir. Yaşamın tüm alanında problem çözer, organizma'nın dünya üzerinde kolay ve anlaşılır bir süreç yaşamasını sağlar. Soyut: beş duyu ile anlaşılması zor olan olarak tarif edilir. Oysa soyut sanat adına üretilenler somut olarak adlandırılır. W. Kandinski bu düşüncededir. İster soyut bir kavram veya düşünce, hizmet adı olsun, isterse somut doğa nesnesi, grafik tasarım alanında üretim yapan tüm tasarımcılar için bu problemi çözme, dönüştürme ve gösterge üretmek bir eğitim sonucu gerçekleşir. Eğitimin amaçı, imajlarla düşünme eğiliminde olan tasarımcı adayını, önce, soyutlama, sadeleştirme, sonra, somutlama sürecine sokmaktır. Kısıt, sınırlamalar, görsel algının ve göstergenin kuvvetlenmesine fayda sağlar. Bunlara ek olarak, toplumun, kültürel ve sosyal edimleri algıyı biçimlendirir. Güzel sanatlar fakültelerinde tasarım eğitimi süreci için denenen bir kısıtlama, sınırlandırma yöntemi bu metin içinde örnekleme ile açıklanmaya çalışılacaktır. Sonuç olarak aklın ve üreten elin koordinasyon eğitimini kapsayan, keşfedici ve açıklayıcı bir yöntem, örnekleri ve sonuçları ile irdelenecektir

The meaning, which is explained as intention, emotion, feeling, perception, is what a person writes, says and does, as well as what is under, next to, above and around him. Meaning: transformed into signs in the field of graphic art and design. This transformation process can be from abstract ideas to concrete objects, from concrete objects to abstract forms. It solves problems in all areas of life and enables the organism to experience an easy and understandable process on earth. Abstract: Described as difficult to understand with the five senses. However, those produced in the name of abstract art are called concrete. W. Kandinski is of this opinion. Whether it's an abstract concept or idea, a service name or a tangible object of nature, solving this problem, transforming and producing indicators is the result of training for all designers who produce in the field of graphic design. The aim of the training is to introduce the designer candidate, who tends to think with images, into the process of abstraction, simplification, and then concretization. Constraints, limitations help to strengthen the visual perception and display. In addition to these, the cultural and social acts of the society shape the perception. A limitation and limitation method tried for the design education process in faculties of fine arts will be tried to be explained with examples in this text. As a result, an exploratory and explanatory method, which includes the coordination training of the mind and the producing hand, will be examined with examples and results.
Keywords: Metin; Tasarım; Anlam; Sembol; Text; Design; Meaning; Symbol