E-dönüşüm sistemlerinin bilgi güvenliği açısından incelenmesi e-devlet kullanıcıları üzerine bir araştırma - Yılmaz, Bilgen (My University, 2013)
E-Dönüşüm Sistemlerinin Bilgi Güvenliği Açısından İncelenmesi E-Devlet Kullanıcıları Üzerine Bir Araştırma Günümüz bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı, karşı konulmaz, değişim ve dönüşüm ile devlet yapıları değişmiş, bununla birlikte kamusal hizmetlerin sunumunda da dönüşüme ihtiyaç duyulmuştur. Bu tez çalışmasında, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki değişim ile geleneksel devlet anlayışının, elektronik devlet anlayışına dönüşümü ele alınmıştır. Bu dönüşüm sağlanırken devletin vatandaşlarına karşı yerine getirmekle yükümü olduğu hizmetlerin, vatandaşları tarafından memnuniyeti, güvenilirliği ve güvenlik farkındalığı sınanmıştır.

Examination of E –Transformation Systems For The Security of Information A Survey On Users of E-Government The government structures have been changed due to quick and irresistible changes of current information Technologies, therefore it has been required for a transformation to the presentation of public services. In this thesis work, it is discussed that transformation between the change of information communication technology and the traditional goverment concept, while the tansformation to be achieved, it’s tested the contentment, reliability and awareness of reliability of it’s citizens in the goverment obligations wich it has to fullfill against it’s citizens.
Keywords: Bilgi Güvenliği; E-Devlet Kullanıcıları; Gazetecilik