Hemşirelik mesleğinde erkek üyelerin yeri - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Araştırma, 07-30 Mart 2003 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğretim elemanlarının (44) ve öğrencilerinin (248) hemşirelik mesleğine erkek üyelerin alınmasıyla ilgi düşüncelerini belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Veriler, araştırmacılar tarafından geliştirilen bilgi formu ile toplanmıştır. Araştırma sonucunda, öğ-retim elemanlarının %100’ü, öğrencilerin %97’si hemşirelik mesleğine erkek üyelerin alınmasını istemiştir. Öğretim elemanlarının %96’sı bir meslekte cinsiyet ayırımının yapılmaması gerektiğini, öğrencilerin %95’i hemşirelik mesleğini yalnızca kadınların yapmaması gerektiğini belirtmiştir. Erkek üyelerin mesleğe alınmasının getireceği avantajlara bakıldığında, öğretim elemanlarının %89’u mesleğin toplumsal statüsünün artacağını, öğrencilerin ise %81’i erkek üyelerin fiziksel güç gerektiren işlerde yardımcı olacaklarını belirtmişlerdir. Ayrıca Öğretim elemanlarının %66-’sı, öğrencilerin %72’si hemşirelik mesleğine erkek üye alınmasının mesleğe dezavantaj getirmeyeceğini belirtmişlerdir.

This comparative & desciptive research is done in March, 7 to 30, 2003 among the professors (44) and students (248) of Nursing School of Marmara University to determine their ideas about including male members in the nursing profession. Data are collected by the questionnaire developed by the researchers. 100% of the professors and 97% of the students stated they wanted men to work in the nursing profession. 96% of the professors stated that sex discrimination should not exist in the profession and 95% of the students stated that nursing profession should not be a practice for women only. Regarding the advantages of including men, 89% of the professors said that social status would enhance whears 81% of the students stated that they would help the practices that requires physical strength. 66% of the professors and 72% students stated that inclusion of men in the profession would not bring any disadvantages to the profession.
Male members in nursing
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Hemşirelik