Medyaya yansıyan şekliyle misyonerlik faaliyetleri (1999-2005) - Cancer, Mustafa (My University, 2006)
Kısaca Hristiyan olmayan toplumları Hristiyanlaştırmak için yapılan bütün çalışmalara misyonerlik faaliyetleri; bu faaliyetleri yerine getirmeyi kendine vazife edinmiş Hristiyanlara ise misyoner denilmektedir. Genellikle az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri kendilerine hedef seçen misyonerler vazifelerini yerine getirmek için gittikleri ülkelerde özel kolejler, sağlık kuruluşları, yaz okulları/ kampları, yardım kampanyaları vb. çalışma yöntemlerini kullanmaktadırlar. Hem İslam alemi, hem de Hristiyan Batı için jeopolitik ve jeostratejik açıdan çok önemli bir yere sahip olan Türkiye, misyonerlik faaliyetleri açısından daima göz önünde bulundurulmuştur. Yaşanılan depremler, ekonomik krizler, Avrupa Birliği’ne girme çabaları vb. durumlar sebebiyle ülkemizde misyonerlik çalışmaları giderek artmaktadır. Dolayısıyla bu çalışmada öncelikle misyonerlik ve misyonerlik faaliyetleri hakkında verdikten sonra misyonerlik faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirleri ortaya koymaya çalıştık. Son olarakta seçilmiş gazetelerde konuyla ilgili haberlere yer verilmiştir. syon, misyonerlik, misyoner okulları, Hristiyanlık, İslamiyet, medya.
Keywords: Din; Hristiyanlık; Misyonerlik; Misyonlar