Bankaların kredi sözleşmesinden doğan alacaklarının teminat altına alınması - Terzi, Sibel (My University, 2005)
Kredi sözleşmelerinde teminat tesisinin iki önemli yönü vardır: 1- Kredi almak isteyen açısından: Kredi almak isteyen bankaya sağlam teminatlar gösterebilirse bankanın da daha uzun vadeler için daha fazla kredi vermesi ya da daha düşük faizle krediler tahsis etmesi mümkün olabilir. Böylece kredi alan da daha uygun şartlarla kredi elde edebilir ve ticaret hayatına kesintisiz devam edebilme olanağını bulabilir. 2- Banka açısından da kredi alacağının ödenmemesi durumunda zararını karşılama yolu olan teminatlandırma önemlidir. Hem kredi almak isteyen hem de banka açısından önem taşıyan teminatlar uygulamada büyük önem taşımaktadır. Hem kredilerin açılması ve devamında çok önemli olan hem de kredi alacağı ödenmediğinde bankanın alacağının tahsilini sağlayan teminatlar önemi itibariyle ve bu konuda yapılan toplu bir çalışma olmaması sebebiyle tez konumuzu oluşturmuştur. 2005, İstanbul Sibel Terzi Providing warranty has two important features in credit contracts; 1-From the point of credit taker side: If the credit taker can show very good warranties, the bank can provide much bigger or lower interest rated credits for longer terms. So that credit taker can get credits in better conditions and can continue trading without interruption. 2- From the point of credit providing bank side: In case of credit taker doesn't pay the debt, the warranty is important to cover the amount of debt. The warranties which are important both for credit taker and credit provider are very critical in financial applications. Because there is no any comprehensive study about warranties that are very important for both providing credits and covering unpaid credits owned to the bank we chose warranties as the thesis topic. 2005, İstanbul Sibel Terzi
Keywords: Banka ve bankacılık; Bankalar ve Bankacılık; Ekonomi; Finansman ekonomisi; Krediler