2019 İstanbul Büyükşehir Belediye yerel seçiminde (23 haziran 2019) Ekrem İmamoğlu’nun propagandalarındaki hikayeleştirme ögelerinin analizi - Şahin, Fatih (My University, 2023)
Hikaye anlatıcılığı insanları ikna etmekte ve etkilemekte güçlü bir hitabet biçimidir. İnsanları ikna ederek oy toplamak isteyen siyasetçiler içinse hikayeler anlatmak, kendini sevdirmeye ve oy kazanmaya yol açabilmektedir. Bu çalışmada, 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun söylemlerinde hikaye anlatıcılığına başvurması incelenecektir. Hikaye anlatımının insanlar üzerinde etkili olduğu varsayımıyla bu tarz bir çalışma tercih edilmiştir ve adayın seçim sürecindeki söylemleri incelenmiştir. Tezde nitel içerik analizi yöntemi kullanılmıştır ve Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarındaki hikayeleştirmeler incelenmiştir. Çalışmanın sonunda, Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde hikayeleştirici anlatıma sıklıkla başvurduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Storytelling is a powerful form of oratory in persuading and influencing people. For politicians who want to win votes by persuading people, telling stories can lead to self-love and gain votes. In this study, Ekrem İmamoglu's use of storytelling in his discourses in the 2019 Istanbul Metropolitan Municipality Mayoral election are examined. With the assumption that storytelling is effective on people, this type of study was preferred and the speeches of the candidate during the election process were examined. Qualitative content analysis method was used in the thesis and the narratives in Ekrem İmamoglu's speeches were examined. At the end of the study, it is concluded that Ekrem İmamoglu frequently resorted to narrative narration in the election process.
Analysis of storytelling elements in Ekrem İmamoğlu's propaganda in the 2019 İstanbul metropolitan municipality local elections (June 23, 2019)
Keywords: 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi; 2019 İstanbul Metropolitan Mayoral election; Belediye yönetimi; Elections; Hikaye anlatıcılığı; Istanbul; İstanbul; İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Local government; Municipal government; Political campaigns; Political communication; Politics and government; Propaganda; Seçimler; Siyasal iletişim; Siyasal kampanyaları; Siyaset ve yönetim; Storytelling; Turkey; Türkiye; Yerel yönetim