Okul, 'New Public Management' ve Toplam Kalite Yönetimi - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Bu çalışmada post-modernizm, enformasyon toplumu ve Post-fordizmle ilişkilendirilen ve 'küreselleşme' olarak algılanan 1980 sonrasında, toplumsal kültürde, bilimde, siyasette, ekonomide ve yönetimde/eğitim yönetiminde yaşanan değişim ve bu değişimin bir aracı olarak 'toplam kalite yönetimi' anlayışı, bu anlayışın eğitim olgusu açısından sonuçları tartışılmaktadır. Bu bağlamda Yeni Bilim, Postmodern devlet/etkin devlet, Ekonomideki Değişim:Neo-Liberalizm/Etkin Ekonomi, Yeni Yönetim/Etkin Yönetim, 'Öğrenen Örgüt'/'Öğrenen Okul'/'Etkili Okul', 'New Public Management'/'New School Management', Toplam Kalite Yönetimi üzerine odaklanılmıştır. Özellikle toplam kalite yönetimi çerçevesinde ortaya konan müşteri anlayışı milî eğitimin temel perspektifi olan yurttaşlık noktasından eleştirilmiş, Türk millî eğitim sisteminin geleceği açısından sonuçlarından bahsedilmiştir.

This study examines the changes have occurred in societal culture, science, politics, economics and management/education since 1980's, related to postmodernism, information society, and post-Fordism and perceived as 'globalization' and 'total quality management' as means of these changes. In this context, it is focused on concepts as new science, postmodern state/efficient state, changing economics: Neo-Liberalism/efficient economy, new management/efficient management, 'learning organization'/'learning school', 'new public management'/'new school management' and total quality management. The consumerist attitude of total quality management, particularly, criticized from the perspective of citizenship that is the main perspective of Turkish national education system and the results of consumer attitude are evaluated in view of Turkish national education system.
School, 'New Public Management' and Total Quality Management
Keywords: İş; İşletme Finans; İktisat; Beşeri Bilimler; İşletme; Siyasi Bilimler; Kamu Yönetimi; Sosyal Çalışma