Septal DNET: Nadir bir olgu sunumu - ÇEKİÇ, EFECAN; YARALI, AHMET TUĞRUL; SAKAR, MUSTAFA; BAYRİ, YAŞAR; DAĞÇINAR, ADNAN; ŞİMŞEK, İSMAİL (My University, 2021)
Disembriyoplastik nöroepitelyal tümörler sıklıkla çocukluk çağında,dirençli epilepsi ile bulgu veren ve genellikle temporal yerleşimli tümörlerdir.Ekstraaksiyal yerleşimi nadir görülmekte olup daha çok intraventriküler,kaudat ve septum pellucidumda görülür.Septal DNET,DNET in bir varyantı olarak görülse de adölesan yaş grubunda KİBAS bulgularıyla prezente olur.Benign seyirlidir,adjuvan terapi ihtiyacı olmaz.Çalışmamızda hastanemize başvuran böyle bir vakanın takdimini amaçlamaktayız.
Keywords: Tıp; Sağlık Bilimleri; Cerrahi Tıp Bilimleri; Sinir Sistemi Cerrahisi; Medicine; Health Sciences; Surgery Medicine Sciences; Nervous System Surgery; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; CERRAHİ; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE; SURGERY; Cerrahi; Surgery