Stratejik Pazarlama Yönetimi Açısından Rekabet Üstünlüğü Sağlayabilecek Kişisel Satış Teknikleri ve Bir Uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Küreselleşmenin yaygınlaşması ile artan rekabet ve değişim koşulları pazarla- mada stratejik yaklaşımı gerekli kılmıştır. İşletmeler ayakta kalabilmek için reka- bet stratejilerini başarıyla uygulamalı ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağla- malıdır. Rekabet üstünlüğü sağlama bakımından farklılaştırma stratejilerinin iş- letmeler için önemi büyüktür. İşletmelerin rekabet üstünlüğü sağlamak için uyguladıkları stratejiler ve gerçek- leştirdikleri pazarlama faaliyetlerinde kişisel satışın önemli bir yeri vardır. Kişisel satış teknikleri, tutundurma karması yöntemleri içerisinde müşteri ile birebir ile- tişimi sağlayan tek tutundurma yöntemi olması açısından, her müşteriye farklı yaklaşım sergileyebilmenin olanağını sağlamakta ve önemli bir rekabet üstünlü- ğü sağlama aracı olarak tercih edilmektedir. Stratejik pazarlama yönetimi açısında rekabet üstünlüğü sağlayabilecek kişisel satış teknikleri adlı bu çalışma, işletmelerin uyguladıkları farklılaştırma stratejile- rinde kişisel satış tekniklerinin önemini incelemiştir.

Globalization, along with an increase in the global competitive environment is necessitated strategic approaches in marketing. In order to survive businesses should successfully implement competitive strategies and provide sustainable competitive advantage. In order to provide a competitive advantage for business, the importance of differentiation strategies is quite high. Personal selling, businesses in the strategies they adopt and a developed mar- keting activity is very important. Personal selling technique is unique to provide direct contact with the customer in promotion methods and provides an opportu- nity of being able to play different approaches. For this reason, it is an important tool for providing competitive advantage. The study called personal selling techniques will provide a competitive advanta- ge in terms of strategic marketing management, examined the importance of per- sonal selling techniques business apply in their competitive strategies.
Personal Selling Techniques That Will Provide a Competitive Advantage in Terms of Strategic Marketing Management and an Application
Keywords: İş; İşletme Finans; İletişim; İktisat; İşletme; Halkla İlişkiler