Genel bir bakış: doğal boyarmaddeler - Deveoğlu, Ozan; Karadağ, Recep (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)
Günümüzde doğal renklendiriciler gösterdikleri çeşitli antioksidan, antibakteriyal, antimikrobiyal v.b. aktivitelerinden ve bazı sentetik renklendiricilerin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin gün yüzüne çıkmasından beridir ilgi odağı haline gelmişlerdir. Bu çalışmada, doğal renklendiricilerin kaynakları, sınıflandırılmaları ve kimyasal bileşenleri tartışılmıştır.
Keywords: Doğal boyarmadde, flavonoid, antrakinon, indigoid, doğal renklendirici