PMI standartlarıyla memnuniyet analizi ve bankacılık sektörü üzerine bir uygulama - Pabuçcu, Emre (My University, 2008)
PMI STANDARTLARIYLA MEMNUNİYET ANALİZİ VE BANKACILIK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİR UYGULAMA Son yıllarda birçok işletme veya kurumun proje yönetimi konusuna verdikleri önem artmaktadır, diğer taraftan rekabetçi dünya düzeninde memnuniyet kavramının giderek önem kazanması ile proje yönetim memnuniyetinin ölçülmesi konusunda teşvik edici unsur olmuştur. Böylesi bir ortamda dünyada proje yönetimi konusunda uluslar arası standardı oluşturan PMI (Project Management Institute) bizim referans noktamız olmuştur. Bu çalışma ile ürün memnuniyetini değil, ürün oluşması sırasında uygulanan proje yönetiminin memnuniyetini analiz edilmesi anlatılmaya çalıştırılmıştır. Bu ölçüm için kullanılacak en iyi aracın ise nicel değerleri ölçüp değerlendirebilen ve bunları nitel değerlere çeviren anket olmuştur. PMI’ ın belirlemiş olduğu proje yönetim standartlarına uygun bir şekilde, proje memnuniyetinin anket yoluyla ölçülmesi, analiz edilmesi ve değerlendirilmesi ile memnuniyet analizine farklı bir bakış açısı kazandırılmıştır.

SATISFACTION ANALYSIS WITH PMI STANDARDS AND AN APPLICATION ON BANKING SECTOR Nowadays the value of the project management concept has been increasing in the business processes of companies and enterprises. With playing a major role of the satisfaction concept on the competency global market, measuring the satisfaction of the project management concept has been inciting in the companies. On this situation, PMI (Project Management Institute) which has been collected the international standards of the project management rules inside has been a reference point in our business life. This study is not focused on product satisfaction, is just focused on analyzing the satisfaction of the project management during the development of products. For this analyze, polls have been the best tool which measures and evaluates the quantitative values then converts them to the qualitative values. According to PMI standards, measuring the project satisfaction with the poll and then analyzing and evaluating it has brought a different perspective on the satisfaction analysis.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık_Memnuniyet Analizi; Memnuniyet Analizi; Proje Yönetimi; Yöneylem Araştırması