Irak anayasal gelişim sürecinde Kürtler - Timur, Necdet (My University, 2017)
Osmanlı İmparatorluğunun dağılmasından sonra Irak Kürtleri için yeni bir dönem başlamıştır. İngiltere mandası altında başlayarak Irak Kürtleri Anayasal haklar için defalarca isyan etmişlerdir.

A new era started for the Iraqi Kurds after the dissolution of the Ottoman Empire. Iraqi Kurds revolted many times demanding constitutional rights starting from the period of the British Protectorate.
Keywords: Anayasa; Anayasal constitutional; Etnik ilişkiler; Irak; İnsan hakları; Kürtler; Siyaset ve yönetim; Tarih