Türk Ceza hukukunda ceza zamanaşımı - Talay Yavuz, Emine (My University, 2002)
Bu tez çalışmasında Türk Ceza Hukukunda ceza zamanaşımı konusu incelenmiştir. Konu tüm yönleriyle ele alınmış, ceza zamanaşımı ile birlikte zamanaşımının tarihçesi, dava zamanaşımı, iki zamanaşımı arasındaki farklar da inceleme konusu yapılmıştır. Bu araştırma sırasında doktrindeki görüşlere yer verilmiş ayrıca her konunun sonunda kendi düşüncem de dile getirilmiştir. Henüz uygulamaya geçilmemekle beraber Türk Ceza Kanunu Öntasarısında ceza zamanaşımı konusu da ele alınmıştır. İnceleme sırasında teoride ve pratikte sürekli olarak eserlerinden faydalanılan öğretim görevlilerinin eserleri ilk kaynak olarak incelenmiş, kimi zaman Yargıtay kararları ile konular zenginleştirilmeye çalışılmıştır. Tezimin başarılı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

In this thesis study I tried to examine the fine prescription in Turkish Fine Law. The subject has been taken charge of all the parts. Beginning with the definition of the prescription, the history of prescription, the lawsuit prescription, the differences of the two prescriptions have been narrated in this thesis. I not only profited by the opinions of the esteemed academicians but also I added my own opinions about all the subjects. In spite of it is not beginned to apply The Draft Law of Turkish Fine Law is also examined. I sometimes joined the agreements of Yargıtay for making rich the subject. I hope this study can be successful enough and I can able to finish this period.
Keywords: Ceza Hukuku; Eğitim ve okullar; Hukuk