Doktor-Hasta ilişkilerinde sosyal medya kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu deneysel çalışmada, doktorlar arasında giderek yaygınlaşmakta olan internet ve sosyal medya kullanımı ele alınmıştır. Doktorların hâlihazırda arkadaş ve meslektaşlarıyla iletişimlerinde çokça yararlandıkları bu iletişim aracından, hastalarıyla olan ilişkilerinde yararlanma düzeyi, kamu veya özel bir hastaneye aidiyet sergileyen 42 doktordan oluşan bir örneklem üzerinde yapılan anket çalışmasıyla ölçülmüştür. Oluşturulan beş regresyon modeli aracılığıyla, doktorların hastalarıyla olan iletişimlerinde sosyal medyadan yararlanma düzeyi üzerinde etkili olan unsurlar araştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, meslektaşlar başlı başına en büyük etkiye sahipken, özel hastane doktorlarında artan internet kullanımı ile birlikte hastalar tarafından erişilebilir olma arzusu belirleyicidir.

In this experimental study, the increasingly widespread use of the Internet and social media among doctors are discussed. While a lot of doctors already make use of this communication tool to communicate with friends and colleagues, a survey on a sample of 42 doctors, displaying either a public or a private hospital tie, was conducted to measure the level of benefit from social media use in their relations with their patients. Through the five regression models created, predictors for doctors' use of social media in communication with patients were investigated. While colleagues on its own have the greatest impact according to the results, with the increasing use of the Internet among private hospital doctors, the desire being accessible by patients were found decisive.
An empirical study on doctors' use of social media in patient relations
Keywords: Davranış Bilimleri; İşletme