Fizik öğrencileri, algoritmik problem çözücüler midir yoksa kavramsal düşünürler mi? - Düzgün, Bahattin; Seven, Sabriye; Aytaş, S. Işık (Eğitim Bilimleri Dergisi, 2001)
Bu çalışmada, Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Fizik Eğitimi Anabilim Dalı, 8. Yarıyıl öğrencilerinden seksen kişilik bir öğrenci grubuna, ilk yedi yarıyılda okutulan derslerden seçilmiş beş konu ile ilgili olarak, beş çift problem sorulmuş ve önceden kendilerine verilmiş olan yöntemlerden birisini kullanarak problemlerin çözümü istenmiştir. Bu öğrencilerden “yetenekli, zeki”olanların, fiziğin nasılından daha çok niçinini arzu ederek, algoritmik problem çözmekten ziyade, kavramlarla ilgilenerek problemleri çözmeye çalıştıkları gözlenmiştir.
Keywords: Algoritma, Kavramsal düşünme, Eğitim