''ÜDEBÂ-YI NİSVÂNIN YARDIMCISI'' AHMET MİDHAT EFENDİ ve FATMA ALİYE HANIM - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Tanzimat Dönemi yazarlarından Ahmet Midhat Efendi, kadın eğitimi ve kadın yazar yetişmesi konusunda önemli hizmetlerde bulunmuş, kendi devrinde eser veren kadın yazarları desteklemiştir. Fatma Aliye Hanım'a yazdığı mektuplar, onun bu yolda nasıl çaba sarf ettiğini ortaya koymaktadır. Bu yazıda Ahmet Midhat'ın kadın yazarların yetişmesi yolundaki faaliyetleri, Fatma Aliye Hanım'a yazdığı mektuplar etrafında değerlendirilecektir.

Ahmet Midhat Efendi, one of the most important writers of the Tanzimat period, is support for the growth of women's education and female writers; has supported women writers who produced works during his lifetime. The letters, were posted to Fatma Aliye Hanım by Ahmet Midhat Efendi show how he spends an effort. In this article, efforts of Ahmet Midhat Efendi about to educate women writer have been evaluated within the framework of letters, were posted to Fatma Aliye by Ahmet Midhat.
Ahmet Midhat Efendi and Fatma Aliye Hanım As A Supporter of Female Writers
Keywords: Antropoloji