İİK Kapsamında İflas Hukukunda Yabancı Para Borçları Açısından Takasta Özdeşlik Şartı - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Takas kurumuna ilişkin düzenlemeler hukukumuzda Türk Borçlar Kanunu'nda yer almakla birlikte, diğer kanunlarda takasa ilişkin düzenleme olmadığı hallerde genel hüküm niteliğindeki TBK hükümlerine başvurulmaktadır. Takas için gerekli olan şartlardan biri de özdeşlik şartıdır. Bu şart tarafların karşılıklı alacaklarının türdeş olmasını ifade eder. Alacakların özdeş olmasına verilebilecek en güzel örnek para alacaklarıdır. Ancak burada da sorun yabancı para alacaklarında tarafların takas edilebilirlik konusunda anlaşamadıklarında ortaya çıkmaktadır. İflas halinde TBK hükümleri uygulanacak ve takas sadece iflas alacaklısının borcunun bir para borcu olduğu halde gerçekleşme imkanı bulacaktır.

Arrangements about barter take part in Turkish Code of Obligations and when there is no provision about barter in the other Codes, provisions of Turkish Code of Obligations play a role. Condition of identity is one of condition of barter. The best example of identity stands out on pecuniary debt. The problem occurs when the pecuniary debt is foreign pecuniary debt. Also, in bankruptcy Turkish Code of Obligations is implemented and barter can be possible only if debt of bankruptcy creditor is pecuniary debt.
Identity Condition Of Barter In Terms Of Foreign Pecuniary Debt In And Enforcement Law
Keywords: Hukuk