Selçuklu Anadolusu'nda gelenek ve görenekler (1075-1318) - Koç, Canan (My University, 2019)
Bu çalışmada, Türkiye Selçukluları'nda gelenek ve görenekler ana ve araştırma kaynaklara dayanılarak incelenmiştir. Sultanın, devlet adamlarının ve halkın nezdinde var olan gelenek ve görenekler Selçuklu toplumundaki sosyal, kültürel, dini ve toplumsal yapı hakkında bize önemli bilgiler sunmaktadır.

This study focuses on customs and traditions of the Anatolian Seljuq empire by referring to main research resources. The customs and traditions that continued in the eye of the Sultan, government officials and the public gave critical information cultural, religious and social structure.
Keywords: Anatolian Seljuqs; Births; Celebrations; Cenaze; Customs; Daily Routines; Doğum; Eğlence; Entertainment; Funerals; Gelenek; Görenek; History; Kutlama; Rutin Hayat; Selçuklular; Seljuks; Social Life; Sosyal Hayat; Tarih; Traditions; Turkey; Türkiye; Türkiye Selçukluları