Epistemolojik inanışlar ve öğretme öğrenme süreçleri - Demir, Sibel; Akınoğlu, Orhan (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Epistemoloji eğitim alanını hem etkileyebilen hem de eğitim sürecinden etkilenebilen dinamik bir alandır. Bir bireyin epistemolojik inanışlarını belirleyen birçok etmen vardır. Bu etmenlerin belirlenmesi gerek eğitim öğretim ortamlarının, gerekse öğretim sürecinin geliştirilmesinde önemlidir.
Epistemological beliefs ın teaching learning processes
Keywords: Epistemoloji, öğretmen yetiştirme, öğretme-öğrenme süreci