Performans değerlendirme sonuçlarının ücrete yansıtılması ve uygulamadan bir örnek - Yıldız, Yasemin (My University, 2008)
Günümüzde pek çok işletme, çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla performansa dayalı ücret sistemini uygulamaktadır.Böylece çalışanların performansında artış sağlanarak işletmenin verimlilik artışı amaçlanmıştır. İşletmelerin amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle Performans Değerlendirme Sisteminin, yeterlilik düzeyinin arttırılması ve sonuçlarının doğru bir şekilde ücrete yansıtılması gerekmektedir. Adil bir ücret sistemi olduğuna inanan çalışanlar işletmenin de amaçlarına ulaşmasını ve verimliliğinin artmasını sağlayacaktır. Bu çalışmada, performans değerlendirmesi, ücret yönetimi ve performansa dayalı ücretlendirme konusu detaylı olarak araştırılmıştır.Performans değerlendirme sonuçlarının ücrete nasıl yansıtıldığı anlatılmış ve uygulama bölümünde, Performans Değerlendirme Sisteminin yeterlilik düzeyi ile performansa dayalı ücret sisteminin başarısı arasındaki ilişki incelenmiştir. Performans Değerlendirme, Ücret yönetimi, Performansa Dayalı Ücret.

Many of today’s enterprises use the performance-based wage system to motivate their employees. Therefore, increasing the employees’ performance to increase the productivity of the enterprise is aimed. Efficiency of the Performance Evaluation System should be enhanced, and its results should be proportionally effective on wages for enterprises to achieve their goals. Employees who believe there is a fair wage system will help the enterprise to achieve its goals, and increase the productivity. In this study, performance evaluation, wage management, and the performance-based wage system are analyzed in details. The effects of performance evaluation results on wages are defined, and the correlation between the efficiency of the Performance Evaluation System and achievements of the performance-based wage system is analyzed. Key words: Performance Evaluation, Wage Management, Wage Based on Performance.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; Performans Değerlendirme; Ücret Yönetimi