İNTİKAL (GEÇİŞ) HUKUKU BAKIMINDAN TEK SATICININ PORTFÖY TAZMİNATINI TALEP ETME HAKKININ TABİ OLDUĞU SÜRE HAKKINDA BİR DEĞERLENDİRME - (:unkn) unknown (My University, 2016)
yTKK'nun Yürürlük Kanunu m.6'da "eski hukuk" ifadesine yer verilmek suretiyle, "hukuk güvenliği" lehine bir tutum sergilenmiş, eski dönemde içtihat hukukuyla da olsa doğan haklar bakımından süreler noktasında eski hukukun uygulanmaya devam edilmesi gerektiği kabul edilmiştir. Bu bağlamda, eski dönemde acente gibi tek satıcı lehine kabul edilen portföy tazminatı, yine o dönemde doğmuşsa, hakkın doğduğu dönemde kabul edilen zamanaşımına (süreye) tabi olması gerekir.

The new Code of Commerce has took a stance with the "legal security" by mentionning "the old law" in the art. 6 of the Law of Enforcement of the Code of Commerce. It is accepted that the rights inflicted by the jursiprudence of the old law should be protected. Within this context, to the protfolio compensations for agencies, originated in the days of the old law, should be applied the prescription as accepted by the old law.
(Considerations on The Term For a Claim For Portfolio Compensation of The Exclusive Distributor in Transition Law)
Keywords: Hukuk