Strategic Alliances as Examples for Rela Relationship Management in B2B Environments - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Bu makalenin amacı, ilişkisel pazarlamanın şirketlerarası stratejik ortaklıklardaki önemine "Stratejik Ortaklıklarda İlişkisel Pazarlama Değişkenleri ModelV'yle açıklık getirmektir. Makalenin giriş bölümünde geleneksel pazarlamadan ilişkisel pazarlamaya geçiş faktörlerine değinilmekte ve şirketlerarası pazarlamanın aşamaları ele alınmaktadır. Teknolojik gelişmelerin, artan küreselleşmenin ve tüketici gelirlerindeki artışların iki bakış açısı arasındaki farklılıkları doğurduğu belirtilmektedir. İlişkisel pazarlama değişkenleri "Stratejik Ortaklıklarda İlişkisel Pazarlama Değişkenleri ModelV'yle açıklanmakta ve işletmeleri stratejik ortaklıklar kurmaya yönlendiren faktörlere ele alınmaktadır. Özel bir ortaklık türü olan "İlişki Ağları" üzerinde durulmakta ve bu ortaklık türünde işletmenin birçok şirketle ilişkiye girdiği, ana işletmeninse "Ağ Koordinatörü" görevi üstlendiği belirtilmektedir. Makalenin sonunda dikkatli kurulmuş bir ortaklıkta her bir katılımcı ortağın ilişkiden fayda sağlamış olarak çıkacağına dikkat çekilmektedir

The aim of this paper is to show the importance of relationship marketing in business-to-business contexts and present a "Model of Relationship Management Variables in B2B Environments". First the article gives an explanation of the paradigm shift in today's marketing understanding vis-a-vis the traditional transaction oriented view of marketing. Further the article looks into business-to-business applications of relationship marketing, gives a definition of strategic alliances, which are examples of interflrm relationships and presents relationship variables affecting every single phase of an alliance. The article ends with the explanation of a "Relationship Net", in which the strategic alliance does not only cover two partners, but a whole set of partners along the value chain.
Şirketlerarası Ortaklıklarda İlişkisel Pazarlama