XV. Yüzyıl Şairi Habibi ve Dîvanı - Erden, Murat (My University, 2018)
XV. Yüzyıl Şairi Habîbî ve Dîvânı adlı bu çalışmada, XV. yy Azerî sahası şairi Habîbî’nin, çeşitli mecmualarda ve çeşitli kaynaklarda dağınık şekilde bulunan şiirleri toplanmış ve bir Dîvân metni oluşturulmuştur.Çalışmamız iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde şairin hayatı ve edebî kişiliğiyle ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. İkinci bölümde ise Habîbî’nin 57 şiirinin günümüz Türkçesine çevirisinin yapıldığı metin kısmı vardır.

The work, named “15th Century Poet Habibi and his Divan”, is a collection of the 15th century Azerbaijani poet Habibi’s poems, scattered between magazines and various other sources.The study consists of two chapters. In the first chapter, the life and literary personality of Habibi was handled, and in the second chapter consist of the texts of Habibi’s 57 poems which were translated to modern Turkish.
Keywords: divan; dîvân; gazel; Habibi; Habîbî; History and criticism; poetry; şiir; Tarih ve eleştiri; Turkish poetry; Türk şiiri