TÜRKIYE’DE KATILIM BANKACILIĞI VE KATILIM BANKACILIĞINDA KAMU GIRIŞIMI - ERSOY, MEHMET (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı kamu bankalarının katılım bankacılığı sektörüne girmesinin özel sektör kamubankaları için dışlama etkisi yaratmadığını, aksine sektörde kendi payını yarattığını ve katılımbankacılığı sektörüne katkı sağladığını göstermektir. Devletin katılım bankacılığına girmesindeki amacı,sektörün aktif büyüklüğünün artması ve onuncu kalkınma planındaki hedeflerin gerçekleştirilmesidir.Kamu katılım bankalarının da sisteme katılması ile katılım bankacılığında var olan rekabet daha daartmıştır. Çalışmada devletin katılım bankacılığına girmesindeki amacı ve bu çalışmadaki amaçlarıortaya koymak için kamu bankalarının katılım bankacılığı sektörüne girişinden sonraki süreçte sektörverileri ile kamu bankalarının sektörde yer almadan önceki sektör verileri mukayese edilerek kamubankalarının sektörde yer almasının etkileri incelenmiştir.

The purpose of this study is to show that the entrance of the public participation banks into the Islamic banking sector did not elicit a crowding out effect for the privately owned participation banks, rather created its own shares and contributed to the sector positively.The motives of the state’s entrance into the participation banking sector are to foster the sector’s asset value and to realize the objectives in the 10th development plan. With public participation banks joining into the system, the existing competition in the participation banking has been increased to a higher level. In this study, the motive behind the government’s intervention into the participation banking sector and the effects of this intervention are examined. Moreover, to justify this paper’s assertion, a comparison in terms of sectoral data between before the government’s entrance into the sector and aftermath is made.
PARTICIPATION BANKING IN TURKEY AND PUBLIC INITIATIVE IN PARTICIPATION BANKING
Keywords: Kamu Yönetimi