Anaerobic chicken manure digestion coupled with ammonia separation - Bayrakdar, Alper (My University, 2018)
Bu çalışmada, azot bakımından zengin tavuk gübresinin anaerobic olarak çürütülmesinde yaşanan amonyak inhibisyonunun etkisini azaltmak üzere, başka bir organik atıkla birlikte çürütme ve inhibisyona sebep olan amonyağın ortamdan uzaklaştırılması işlemlerinin anaerobik çürütme sürecinin stabilitesi ve metan üretimi potansiyeli üzerine etkileri deneysel olarak araştırılmıştır.

In this study, to mitigate the influence of ammonia inhibition experienced in the anaerobic digestion (AD) of nitrogen-rich chicken manure, co-digestion and continuous removal of ammonia from the digester were practiced and their effects on the stability of AD process and the methane production was investigated experimentally.
Keywords: ammonia; ammonia Egg laying hen manure; anaerobic digestion; anaerobik çürütme; Azotlu gübreler; biogas; Biyogaz; gas diffusion membrane; gaz difüzyon membranı; Gübre endüstrisi; Tavuk gübresi; Teknoloji; Türkiye; Yumurta tavuğu gübresi