Nev’î’nin üç eseri : Nevâ-Yı Uşşak / Faslun Fî Fazîleti'l-'Işk / Terceme-İ Hadîs-İ Erbain - Köse, Semra (My University, 2001)
Nev’î’nin üç eserinin (Nevâ-yı Uşşak, Faslun fî Fazileti'1-Işk, Terceme-i Hadîs-i Erbatn) edisyon-kritiğinin yapıldığı bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Nev'î'nin hayatı, eserleri ve edebî şahsiyeti hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde hazırlanan eserlerin incelemesi yapılmış ve ismi geçen bazı şahıslar hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde Nevâ-yı Uşşak, Faslun fî-Fazîleti' 1-Işk ve Terceme-i Hadîs-i Erba'îh isimli eserlerin transkribe edilmiş metinleri sunulmuştur. Dördüncü bölüm ise eserlerin orijinal metinlerinden oluşmaktadır.

The subject of thesis is about the edition-critics on NevTs three books which are Nevâ-yı Uşşak, Faslım fT Fazîleti'1-Işk, Terceme-i Hadîs-i Erbain. The thesis contains three parts. First part contains the life story of Nev^, NevTs other books and importance of him. On the second part general information about these three books Nevâ-yı Uşşak, Faslun fTFazîleti'1-Işk and Terceme-i Hadîs-i Erbain is given. Third part contains the trascribed texts of these three books. And on the last part original texts are given.
Keywords: Faslun Fî Fazîleti'l-'Işk; Folk poetry, Turkish; Halk şiiri, Türk; Nev’i, 1533-1599; Nevâ-Yı Uşşak; Nevi, 1533-1599; Terceme-İ Hadîs-İ Erbain